Manifest pentru ceasul al 12-lea

~ partea a II-a ~

Am afirmat in prima parte a acestui ”manifest” ca, in luna septembrie, am trimis Parlamentului României un Memoriu şi ca, pana acum nu am primit nici un răspuns. Am acceptat, cu amăraciune, ideea că in perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale nu va exista o implicare a Parlamentului intr-o problematică sensibilă ( cum este dosarul I.C.A.) şi cu conotaţii politice. Mai trist este că nici până acum nimeni nu a avut curajul să se implice in acest caz urmare căruia 12 persoane au fost condamnate pe nedrept, destine au fost frânte din cauza corupţiei unor magistraţi si înalţi funcţionari din Puterea Judecătorească şi Puterea Executivă. Separaţia Puterilor in Stat nu însemnă apariţia unui dezechilibru major.

Vreau să atrag atenţia că acest caz ( respectiv I.C.A.) nu este un caz izolat, că sunt condamnate si alte persoane nevinovate din dorinţa de răzbunare si prin complicitatea unor reprezentanţi ai Puterii Judecătoresti si/sau Executive. Din nefericire aceste condamnări nu numai că distrug oameni nevinovaţi dar aduc si atingere siguranţei economice a României şi demnităţii Statului Român. Credeţi -mă că am dreptate şi vă rog să mă audiaţi pentru a vă dovedi cele afirmate.

Nu cred că ipocrizia, frica sau laşitatea pot să domine cea mai importantă instituţie a statului. Nu cred că este normal să clamăm că, de exemplu, fostul ministru Zsolt Nagy este nevinovat, dar să nu se întâmple nimic pentru a demonstra acest lucru. Nu este normal ca antipatia faţă de Dan Voiculescu să te orbească intr-atât să nu iţi doreşti să cunoşti adevărul. Nu este normal să accepţi, tacit, că fostul ministru Codruţ Sereş şi-a trădat ţara fără să vrei să observi că, aplicând prezumţia de nevinovaţie, rezultatul acţiunilor lui au fost in beneficiul ţării. Nu este normal ca PNL-ul să tacă văzând că nu exista doar cazul Liviu Dragnea ci şi cazul Dumitru Samson. PNL aplică sloganul ”Maurul şi-a facut datoria, maurul poate să moară”.

Sper că dreptatea este mai importantă decât interesul politic meschin de a-l vedea pe Dragnea scos in afara jocului politic. Campaniile electorale nu au fost niciodată ” un joc al îngerilor” , ele au nevoie de reguli noi nu de ”acari Păun” sau martiri.

Rog Parlamentul României să caute, să încerce să demonstreze că exisă corupţie şi în celelalte puteri din Stat. Nu este vorba de a plăti poliţe ci de a aduce un echilibru, de a face dreptate.

Am trimis tot in septembrie un Memoriu către Ministrul Finanţelor şi Guvernului României, făra a primi nici un răspuns. Am cerut suspendarea executării silite din Dosarul I.C.A. Am atras atenţia că decizia nedreptă din acest dosar nu putea fi luată fără complicitatea Executivului. Aşteptam ca Guvernul să analizeze şi să constate un adevăr clar: fostul ministru Dacian Cioloş este o persoană profund coruptă care, urmare unui monstruos abuz in serviciu, a ajutat ca 12 persoane nevinovate să fie condamnate. Ce este la fel de grav este că, de frică si din laşitate actualul ministru al M.A.D.R. domnul Daniel Constantin, a preferat să ascundă adevărul. Am să vă spun doar că in ultima zi a procesului I.C.A. reprezentantul M.A.D.R. mi-a spus că ii este ruşine de ceea ce a fost obligat să facă.

Ministrul Finanţelor are obligaţia de a pune in aplicare o Hotărâre Judecătorească dar primind un Memoriu are obligaţia de a verifica dacă creanţa este certă şi exigibilă.

Simpla invocare a Hot. Judecătoreşti poate acoperi partea de legalitate dar nu acoperă partea de moralitate faţa de petent.

Un simplu control al actelor care stau la baza constiuirii ca parte a M.A.D.R. ar fi descoperit falsul intelectual care calculează prejudiciul, aberaţia economică in conformitate cu care o societate cu pierderi anuale de peste 0,5 milioane USD are o valoare de piaţa 100 de ori mai mare decât cifra de afaceri.

Fac apel şi la doamna Laura Codruţa Koveşi cu speranţa că nu v-a permite ca in instituţia pe care o conduce, corupţia să fie tolerată. Procurorul Eva Emilian şi specialista D.N.A. Aurelia Nicolae sunt corupte, fapta lor de cercetare abuzivă a dus la condamnarea a 12 persoane nevinovate. Apărând astfel de persoane puteţi compromite munca profesioniştilor şi a persoanelor corecte din D.N.A.

Fac apel şi la Instituţia Preşedintelui României care poate arbitra jocul celor 3 puteri în Stat, cu atât mai mult cu cât, repet, erorile judiciare pot afecta siguranţa naţională a României, demnitatea şi imaginea Statului.

Îl rog pe domnul Constantin Dudu Ionescu să se implice şi rog să fiu ascultat pentru a-mi susţine afirmaţiile.

Îmi doresc ca prezumţia de nevinovăţie, egalitatea in faţa legii, dreptul la apărare să prevaleze in faţa urii, răzbunării, laşitătii, fricii şi liberului arbitru a unui grup de persoane.

 

 

This entry was posted in Blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.